Har du overvejet gips?

Hos Holbæk Tømrer Service Aps udfører vi alt inden for gipsarbejde. Gips er et meget fleksibelt produkt, som bruges mange steder i byggeriet.

Måske står du og mangler et ekstrarum til din bolig? Her kan det være en rigtig god idé at få sat en gipsvæg op. En gipsvæg er, i modsætning til en væg i beton eller mursten, sjældent bærende eller stabiliserende. Det betyder, at væggen nemt kan fjernes igen, hvis du igen vil have slået de to rum sammen til et.

Den største fordel ved gipsvægge er netop, at de er nemme at opsætte og fjerne. De er derfor skræddersyet til boliger, hvor familien har muligheden for at flytte eller fjerne væggene i takt med, at børnene bliver større og ønsker et større værelse. Her er gipsvægge en stor fordel og byder på mange muligheder.

Man kan også bruge gips i forbindelse med efterisolering. Hvis du bor i et ældre hus, som ikke er særlig godt isoleret, så kan en gipsvæg forbedre dette markant. Man kan også nemt få efterisoleret sine vægge med forsats vægge, hvor man samtidigt kan få monteret dampspærre på væggene, så huset får samme tæthed som nyere huse.

Eller hvad med et gipsloft?

Gips er som nævnt et meget fleksibelt materiale – og det gælder også i forhold til gipsloft. Gipsplader til et loft kan fremstilles helt glatte, men de kan også laves med små huller. Hullerne er særligt anvendelige, når loftet skal monteres til kip, da dette giver bedre akustik.

Gode råd om gips

Er det muligt at hænge tunge ting op på en gipsvæg? Svaret er ja. Det eneste du skal huske er at bruge de rigtige skruer og rawlplugs – så kan du uden problemer hænge skabe, reoler, hylder eller billeder op på en gipsvæg. Man kan også sørge for at få monteret en plade af krydsfinér i vægkonstruktionen i stedet for to lag gips. Krydsfinéren gør det nemmere at hænge ting op på væggen med almindelige skruer.

Er det noget for dig? Kontakt os – så vender vi tilbage.